Last minute Canarische Eilanden

Autovakantie Toscane
7 december 2016

Last minute Canarische Eilanden

De zomer staat voor de deur, maar jij hebt nog steeds geen flauw idee waar de reis heen zal gaan. Al je vrienden en vriendinnen gaan met hun partner of met elkaar richting zon, zee, strand of bergen. Je raakt al licht in paniek! Dit is echter helemaal niet nodig. Een zonvakantie naar Tenerife of zonvakantie naar Gran Canaria is zo geboekt. Een last minute Canarische eilanden is daarom een geweldige oplossing als je in de stress zit over je vakantieplannen.

Vakantie Canarische Eilanden boeken

Een zonvakantie Canarische Eilanden kan je voordelig boeken bij:

What to do, what to wear?
Als je eenmaal last minute de Canarische eilanden hebt geboekt, is er een ontzettend groot aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden waarmee je jezelf hele dagen bezig kunt houden. Voordat we ons hierop richten, eerst even wat kledingadvies. Met andere woorden: wat is het weer op deze prachtige eilanden? Het antwoord op deze vraag is heel simpel: warm. De temperaturen liggen gedurende het hele jaar zo rond de 25 graden Celsius met soms een uitschieter naar boven of beneden. Aangenaam warm dus. Neem daarom sowieso je zwemkleding en zomeroutfits mee wanneer je last minute de Canarische eilanden boekt.

Dan door met de bezienswaardigheden. Je raadt het waarschijnlijk al dat zijn er te veel om op te noemen. Toch willen we jou een indicatie geven wat je op deze prachtige archipel kunt doen als je eenmaal last minute de Canarische eilanden hebt geboekt:

  • Nationaal Park Timanfaya: de echte natuurliefhebber kan aan dit park, dat gelegen is op Lanzarote, zijn hart helemaal ophalen. Je kunt met een gids een prachtige tocht maken door de ruige natuur van het park. Ben je nog avontuurlijker dan is het ook mogelijk met een fourwheeldrive het park te doorkruisen. Voor degene die nog niet overtuigd is: ook op de rug van een dromedaris kan genoten worden van de prachtige omgeving. Pas echter wel op dat je niet zeeziek wordt!
  • Roque Nublo: deze 67 meter hoge rots ligt op het eiland Gran Canaria en biedt jou als toerist de mogelijkheid een lekkere sportieve wandeling te maken. Als beloning krijg je deze prachtige rots, een erfenis van een vulkaanuitbarsting, en een prachtig uitzicht voorgeschoteld.
  • Cueva de los Verdes: “de groene grot” is een unieke plek waar zowel de natuur als cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. In deze grotten zijn namelijk prachtige doorkijkjes en schitterende kleuren te zien. Daarnaast worden er regelmatig concerten gegeven. De grot fungeert hierbij als natuurlijke klankkamer.
  • Corralejo en omgeving: steden als Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife staan natuurlijk veel vaker in de spotlight. Corralejo, gelegen op Fuerteventura, is echter ook een pareltje. Zowel de stad zelf met zijn typisch Mediterrane bouwwerken als de stranden aan de rand van de stad bieden voor ieder wat wils.
  • De zee: naast alle bezienswaardigheden op het vaste land is er natuurlijk ook nog de zee die deze eilanden omsluit. De onderwaterwereld rondom de Canarische eilanden is bij uitstek geschikt om te duiken en snorkelen. Ook op het water, per boot, kun je genieten van de zon in combinatie met een verfrissend briesje.
  • De Mediterrane keuken: stiekem één van de belangrijkste redenen waarom je last minute de Canarische eilanden boekt! Spaanse gerechten als paella kunnen worden genuttigd bij de ondergaande zon met een goed glas wijn of koele cerveza. Dit geeft de eilandengroep zijn charme.

Op zoek naar afleiding? Ontsnappen aan feesten als carnaval of de koude wintermaanden? Redenen genoeg om een last minute Canarische eilanden te boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *